Menu Close menu

23.05.2018 Siiri Varjola

VMSV ja Jyväskylän Energia toivovat yhteistyöltä laatua ja innovatiivista otetta

VMSV vietti uusien toimitilojensa pienimuotoisia avajaisia Jyväskylässä 21.5.2018. Oman kunnossapitoryhmän lisäksi paikalla oli esimerkiksi Jyväskylän Energian edustajia sekä muutamia VMSV:n pitkäaikaisempia ja uusia kumppaneita. Puheenvuorojen yhteiseksi teemaksi nousi tulevaisuussuuntautuneisuus ja toiveikas asennoituminen tulevaan.

Toimitilojen muutto on saatu nyt virallisesti päätökseen. Kumppanimme pääsivät tutustumaan tiloihimme hyvän ruuan ja leppoisan musiikin merkeissä ja kertomaan ajatuksiaan tulevasta.

Ruokailun ja kakkukahvien jälkeen pidettyjen puheenvuorojen yhteiseksi teemaksi nousi tulevaisuussuuntautuneisuus ja toiveikas asennoituminen tulevaan. Ensimmäisinä pääsivät ääneen Fenno-asianajotoimiston edustajat Jussi Laakkonen ja Tuukka Haaranen, jotka taustoittivat nykytilannetta kertomalla vuodenvaihteen tapahtumista.

”Omastakin puolestani haluan kiittää Varpaisjärven porukkaa siitä aktiivisesta otteesta ja valmiudesta tämän kaupan läpivientiin, ja Jyväskylän Energiaa siitä, että olivat mukana yhteistyössä viemässä asiaa eteenpäin”, Haaranen kiitteli.

”Lähdettiin liikkeelle siitä, että toiminta täytyy saada siirrettyä eteenpäin niin, että varsinaisille käyttäjille siirtyminen olisi mahdollisimman vaivatonta. Ja jälkikäteen saatujen tietojen mukaan tässä on onnistuttu erittäin hyvin. Asiakaspäässä ei juurikaan ole edes huomattu, että toimija on vaihtunut.”

”Saatiin kyllä hyvä porukka ja ilo on ollut nähdä tuota miehistön aloitteellisuutta, kun tällaisessa vähän uudessa tilanteessa ei aina niin suoria ohjeita tule”, VMSV:n toimitusjohtaja Ari Huusko hymyili. ”Entiseen malliin ovat jatkaneet ja myös ideoineet uusia malleja tehdä. Kyllä meidän täytyy tyytyväisiä olla tilanteeseen ja erityisesti tähän henkilöstöön, jota saatiin mukaan.”

 

Digisovellukset hivuttautuvat myös infra-alalle

Fennon jälkeen oli vuorossa Onnisen aluemyyntijohtaja Pasi Virtanen, joka kertoi ajankohtaisia kuulumisia infra-alan varaosamarkkinoilta ja pohti digisovellusten saapumista infran ja vesihuollon yhteyteen.

”Digitaaliset järjestelmät tulevat tekniseen kauppaan vauhdilla ja ne ovat tätä päivää.”

Virtanen mainitsi esimerkkinä Onnisen oman kännykkäsovelluksen, jolla voi varaosaostoksilla käydessään lukea viivakoodit itse omalla puhelimella, sekä IoT:n eli ”esineiden internetin”.

”Me myymme paljon putkia ja kaivoja ja niin edelleen, joihin varmaan viimeisenä mitään nettikytkentöjä tehdään, mutta sekin on tätä päivää. Me voimme laittaa webbiin kaikki kaivot, ja niistä tulee tieto suoraan työpöydälle, kännykkään tai tietokoneelle. Voidaan seurata vaikka lomareissulla, että miten se kaivo tai venttiili pelittää siellä.”

 

Laatua ajan hermolla

Viimeisenä pääsivät ääneen Jyväskylän Energian verkkojohtaja Kari Kautto ja VMSV:n toimitusjohtaja Ari Huusko. Kumpikin painotti omassa puheenvuorossaan laadun tärkeyttä sekä ajan hermolla pysymistä.

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä siihen, miten olette toimineet. -- Meille tilaajana on tärkeää se, että kun palveluntarjoaja esiintyy vähän niin kuin JE-verkkarit päällä, niin käyttäytyminen ja töiden tekeminen on viimeisen päälle laadukasta. Sitä me vaadimme itseltämme ja samaa vaadimme myös palveluntarjoajilta”, Kautto painotti.

”Meille laatu on tärkeää, etenkin kun on perheyhtiötausta, niin vaihtoehtoa ei oikeastaan ole. Laatu on oltava kohdillaan. -- Se on se lähtökohta kaikelle, että homma tehdään kunnolla”, Huusko sanoi.

JE:n ja VMSV:n edustajat tuntuivat olevan yhtä mieltä siitä, että vesialallakin on seurattava muuttuvaa aikaa ja tartuttava sen tuomiin tilaisuuksiin.

”Me haemme semmoisia palveluntarjoajia ja kumppaneita, jotka yhtä lailla haastavat meitä tilaajana kuin mekin pystymme haastamaan heitä”, Kautto sanoi. ”Tämä aika on semmoinen, että jos sinne pysähtyy, niin silloin putoaa kelkasta. -- Me tarvitsemme hyviä kumppaneita, jotka pystyvät tekemään asioita paremmin kuin mitä tänä päivänä tehdään ja uskovat siihen, että esimerkiksi digitaalisuus on tulevaisuudessa yksi ratkaisu, mitä pystytään hyödyntämään. -- Toivon ihan vilpittömästi, että Varpaisjärvi kehittää meidän kanssamme tätä bisnestä ihan eri tasolle kuin mitä se tänä päivänä on”, Kautto visualisoi.

”Tavoitteiden pitää olla riittävän korkealla”, Huusko tuumasi. ”Meilläkin on intressit siihen, että tämä toimintamalli, että kunnossapito on ulkoistettu, on menestyvä. Että tulipa mikä tahansa vertailututkimus, niin onhan se meidänkin etu, että kustannustehokkuusmittarit tai laatumittarit ovat tässä mallissa kohdillaan, jotta pystytään osoittamaan, että on tehty oikeita asioita. Sen suhteen haluamme mekin työtä tehdä, että tämä olisi jatkossa sitten se esimerkkimalli, mistä muut verkkoyhtiöt voisivat ottaa mallia.”

 

Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia avajaisiin osallistuneita ja toivotamme kaikille kumppaneille menestyksekästä kesää! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

(Kieliasua korjattu 28.5.2018)