Vuodonetsintä Vuodonetsintä Vuodonetsintä

Vuodonetsintälaitteet ja -palvelut

VMSV - Vuodonetsintä

Tue työtä tutkimalla

Ikääntyvät vesihuoltoverkostot ovat maanlaajuinen ongelma, mikä tulee useimmiten tapetille erilaisten runkoverkoston vesivuotojen muodossa. Näiden vikojen löytämiseen ja verkoston kuntotutkimukseen tarvitaan oikeanlaiset välineet, ja me vastaamme tähän haasteeseen tuomalla suomalaisten ulottuville Gutermannin laadukkaat vuodonetsintätyökalut. Käytämme niitä myös itse!

Vuodonetsintään sisältyy aina paljon muuttujia eikä se siten ole koskaan 100% varmaa, mutta hyvillä työkaluilla onnistumisen todennäköisyys on suurempi. Hyviin työkaluihin kannattaa siis panostaa!


Tutkimuspalvelut

Häviääkö vettä verkostosta mutta ei tiedetä mistä, tai tulviiko jätevesikaivoon jostakin yllimääräistä kirkasta vettä? Haluatko ennakoida ongelmat ja selvittää verkostosi piilovuodot suuremmalta alueelta? Me voimme auttaa!

Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi, niin autamme valitsemaan tilanteeseen sopivat tutkimuspalvelut. Teemme kanssasi tutkimussuunnitelman ja tulemme paikan päälle suorittamaan vuodonhaun. Yhteydenottolomake löytyy sivun alareunasta.

(Mikäli tekisit tutkimustyön mieluummin itse ja haluaisit hankkia vuodonetsintälaitteita oman laitoksesi käyttöön, sekin onnistuu! Tutustu vaihtoehtoihin alta.)


Vuodonhakulaitteet

Korreloivat vuotoääniloggerit

Korreloivat vuotoääniloggerit on tarkoitettu sekä ennakoivaan että reagoivaan vuodonetsintään, ja niiden avulla on mahdollista tutkia suurempikin alue kerralla. Tyypillisesti antureita asennetaan tutkittavan alueen verkostoon useita tasaisin välimatkoin ja jätetään kuuntelemaan verkostoa joko yhdeksi tai useammaksi yöksi. Loggerit lähettävät keräämänsä datan joko vastaanottimeen tai suoraan pilvipalveluun, missä tekoäly laskee vuodon sijainnin.

Lataa esite / Pyydä tarjous sivun alareunan lomakkeella

***
 

Korrelaattorit

Korrelaattorit on tarkoitettu paineellisten putkien karkeaan vuotopaikantamiseen kohtuullisen pitkillä matkoilla. Korrelaattori koostuu kahdesta (tai useammasta) anturista, jotka asennetaan tutkittavan linjanpätkän vastakkaisiin päihin,sekä vastaanottimesta, joka analysoi antureiden lähettämän äänidatan ja laskee sen perusteella vuodon sijainnin.

Lataa esite /Pyydä tarjous sivun alareunan lomakkeella

***
 

Maamikrofonit

Maamikrofonit on tarkoitettu korvakuulolla tapahtuvaan paineellisten putkien vuotojen tarkkaan paikantamiseen suoraan maastossa. Maamikrofoni koostuu yleisimmin kuulokkeista, vahvistimesta ja yhdestä tai useammasta eri tyyppisestä anturista, joilla putken vuotoääntä voidaan kuunnella joko maan päältä, paloposteista, venttiilinkaroista tai suoraan putkesta.

Lataa esite / Pyydä tarjous sivun alareunan lomakkeella

***

Ota rohkeasti yhteyttä, joko suoraan tai lomakkeella! Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin.

Yhteyshenkilö:
Kimmo Järvinen
p. 040 653 2073
kimmo.jarvinen@vmsv.fi