Menu Close menu

14.11.2023 Kimmo Järvinen

Gutermannin vuodonhakulaitteiden koulutusta HS-Vedelle

***

Uusien vuodonhakulaitteiden käyttöönottoon kuuluu aina myös käyttökoulutus, ja sellaisen pidimme esimerkiksi HS-Veden vuotojen hakuun osallistuville asentajille. Koulutuksen kohteena olivat heidän hankkimansa uudet Gutermannin korrelaattorit (Aquascan 610) ja maamikrofonit (Aquascope 550).

Koulutuksessa käytiin keskustellen läpi vuodonetsinnän teoriaa ja sitä, millä tavalla vuoto löytyy ääntä kuuntelemalla ja sitä analysoimalla. Keskustelimme myös siitä, miten eri materiaalit ja niiden ominaisuudet sekä vuotopaikan etäisyys vaikuttavat tuloksiin. Jo tämä avasi monelle kokemuksia maastossa – ”ai siksi se näytti siltä, no nytpä tiedän”.

Koulutuksen varsinaisena pihvinä oli vuodonhaku maastossa sellaisessa kohteessa, josta Gutermannin korreloivat loggerit (Zonescan 820) olivat antaneet vuotohälytyksen. Käyttäjät pääsivät kokeilemaan molempia laitteita ja pohtimaan tuloksia, ja niiden pohjalta kertomaan oman näkemyksensä siitä, missä vuotopaikka on.

Käytännön kokemus vahvistaakin uskoa omaan tulkintaan vuototilanteessa ja tuo samalla varmuutta laitteiden käyttämiseen.

 

”Kiitos hyvästä koulutuksesta. Tuli monta hyvää asiaa käytyä läpi.”
Salla Rantala, projekti-insinööri

”Kiitokset koulutuksesta, Koulutus sujui tosi hyvin ja väki oli tyytyväistä. Koulutus lisäsi talon sisällä kovasti uusien laitteiden potentiaalista käyttäjäkuntaa ja luulisin, että saamme laitteista aika paljon enemmän jatkossa irti!”
Jarno Laine, suunnittelupäällikkö

 

Vuodonhakulaitteiden lisäksi tarjoamme vuotokuuntelua myös palveluna. Kysy lisää, mikäli aihe herättää kiinnostusta!

Kimmo Järvinen
Liiketoimintajohtaja (vesihuolto)
puh. 040 653 2073 / kimmo.jarvinen@vmsv.fi